Werken aan je persoonlijk leiderschap

Leiding geven aan jezelf

Weten wat je drijft en hoe je daarbij blijft. Maar ook: overeind blijven in moeilijke situaties, kunnen communiceren met lastige opponenten, regie houden over je eigen agenda. In de persoonlijke effectiviteitsprogramma's krijg je inzichten en instrumenten die je helpen om met minder moeite en teleurstelling meer uit je leven en werk te halen. Je voelt je zekerder en sterker en krijgt een duidelijker beeld hoe jij je doelen kunt realiseren.

Organisaties vragen steeds meer van hun medewerkers: initiatief, verantwoordelijkheid, zelfsturing, etc. Steeds vaker zien we dat mensen hierdoor overbelast worden. De balans tussen privé en werk raakt verstoord. In het ergste geval leidt dit tot uitval, maar in ieder geval worden veel mensen overvraagd. Niet vanwege het gebrek aan competenties, meer vanwege het niet kunnen maken van keuzes om de regie over hun eigen leven te behouden. Dat vraagt om meer persoonlijk leiderschap.

Om mensen daarin te begeleiden en ontwikkelen geef ik al jaren de training Persoonlijke effectiviteit in één dag. Hierin maken de deelnemers kennis met hun mogelijkheden om die zelf-regie te organiseren. Vele honderden medewerkers uit tientallen organisaties hebben uit deze training hun energie en lef gehaald om zelf het stuur in handen te nemen. Ten gunste van zichzelf én hun organisatie. Het is ook niet voor niets dat veel bedrijven en organisaties steeds opnieuw medewerkers aan deze training laten deelnemen. Soms zelfs hele teams. Zij zien en ervaren het effect dat deze training heeft voor de medewerkers en de organisatie.

Uitspraken van deelnemers over deze training:

"Van alle trainingen die ik heb gehad was dit de allerbeste".

"Een heel inspirerende cursus die je aanzet tot toepassing in de praktijk. In tegenstelling tot veel andere cursussen die ik heb gehad, is dit absoluut geen nieuwe map in de kast".

De training gaat over persoonlijk leiderschap en niet specifiek over leidinggeven, daarom wordt hij door zowel leidinggevenden als niet-leidinggevenden gevolgd en gewaardeerd. Het gaat over gedrag en keuzes, het anders leren kijken naar jezelf en je omgeving en daar mee om te gaan.

Omdat het over je ontwikkeling als persoon gaat is een minimum opleidingsniveau niet nodig, slechts de bereidheid met jezelf aan de slag te gaan.

De training wordt gegeven in kleine groepen van 4 tot maximaal 8 personen. Hierdoor is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Er wordt voortdurend gewerkt met en aan je eigen leerdoelen en eigen persoonlijke situatie. Tijdens de trainingsdag zijn er voortdurend evaluatiemomenten om je resultaten ten opzichte van je leerdoelen te meten.
De methodiek is gericht op interactie met de trainer en medecursisten. Er wordt gewerkt met verschillende werkvormen die bijdragen aan het versterken van nieuwe inzichten en vaardigheden.

De training wordt afgesloten met een certificaat van deelname.

Inhoud van de training.

De inhoud van de training is ontstaan uit jarenlange ervaring en resultaten uit bewezen persoonlijk leiderschap programma's. De theorie van Stephen Covey ( 7 eigenschappen van effectief leiderschap) vormt een belangrijke bron voor de training. 

De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

• Communicatiestijlen: je leert je eigen stijl en die van anderen herkennen en beter op elkaar af te stemmen.
• Cirkel van invloed: je leert onderscheid te maken in waar je wel invloed op hebt en waarop niet. En daardoor je invloed en impact te vergroten.
• Time management: je leert beter te focussen op de dingen die écht belangrijk zijn en daarmee controle te krijgen op je resultaten. Je kunt beter organiseren.
• Assertiviteit en feedback: je leert hoe je vanuit een assertieve benadering op een goede manier feedback kunt geven en ontvangen.
• Conflicthantering: je leert conflictsituaties herkennen en op het juiste moment om te buigen in een effectieve discussie, zonder conflicten uit de weg te gaan (zie Assertiviteit)

Wat levert de training je op?

Privé:
• je bent je bewust van je invloed en hoe je deze kunt aanwenden.
• je bent in staat om je standpunten beter overeind te houden in moeilijke gesprekken.
• je bent je bewust van je communicatiestijl en die van anderen, waardoor je betere gesprekken kunt voeren.
• je omgeving ervaart je als krachtiger en zelfbewuster.
• je haalt meer en betere resultaten, met minder inspanning en frustratie.
• je voelt je zelfverzekerder.

Kortom: Je kunt na de training de regisseur van je eigen leven zijn!

 

Werk:
• je bent in staat meer invloed op jouw omgeving te krijgen (ipv andersom).
• je kunt hoofd- en bijzaken beter scheiden en daarin betere keuzes maken.
• je leert je agenda beter in grip te houden.
• je kunt duidelijker en doelgerichter communiceren.
• je resultaten worden beter (zichtbaar).
• je omgeving ervaart je als daadkrachtig en betrouwbaar.

Tot slot.
Ik heb al bijna 15 jaar ervaring met het maken en geven van verschillende leiderschap- en effectiviteitstrainingen, die al door honderden mensen zijn gevolgd. En daarmee ben ik bekend als één van de meest ervaren trainers op het vakgebied leiderschap. Voor velen van hen is deze training een inspiratiebron gebleken voor verandering in het werk of persoonlijke leven.

Persoonlijke effectiviteit in één dag bevat de krachtigste elementen uit die verschillende programma's. Hierdoor is het mogelijk om in één dag grote resultaten te boeken. Deelnemers van deze eendaagse training onderschrijven dit met het cijfer 8,6. "Hoog rendement tegen lage kosten".

Het is mijn missie en doelstelling om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met hun persoonlijk leiderschap en daarom is de training ook vanuit financieel oogpunt aantrekkelijk: € 295,-
Dit is inclusief dagarrangement (lunch, koffie,thee), exclusief BTW. Lokatie: Enschede of Deventer.

Volgende training: 15 januari 2020

 

 

 

Schrijf je nu in!

 

Bij inschrijving van 4 deelnemers uit één bedrijf is één deelnemer GRATIS.

Inschrijven

Factuuradres