Meer over René Jager
• Geboren in 1959

• Sinds 2005 zelfstandig adviseur, trainer , inspiratiecoach

• Geïnspireerd door de verbindende kracht van leiderschap

• Inspireert anderen hun persoonlijke leiderschap te ontdekken en te groeien

• Maakt van dromen werkelijkheid en leeft nu (zijn mooiste leven) in Spanje

Opleiding

• Algemeen management
• Human Resource Management
• Leiderschapstudies
• Organisatiekunde
• Organisatie- en strategieontwikkeling
• Oplossingsgericht managen / coachen
• Persoonlijke effectiviteit
• Resultaatgericht managen
• Projectmanagement
• Mediation
• Communicatietechnieken

Werkervaring

Ik beschik over jarenlange leiderschapservaring in verschillende managementfuncties in zowel vaste dienst, projecten en door interim opdrachten. Sinds 2005 ben ik zelfstandig ondernemer in de rol van organisatie-adviseur, (interim) manager, trainer en personal coach. Daarnaast ben ik enkele jaren als docent verbonden geweest aan de Academie voor Mens en Arbeid (HRM) van de Saxion Hogescholen In al deze functies heb ik inmiddels 10.000+ uren ervaring opgebouwd in het werken met vele honderden mensen.

Ik heb gewerkt in verschillende sectoren: zorg, overheid, onderwijs en bedrijfsleven. Hierdoor heb ik een brede kennis van organisaties en de mensen die er in werken. Mijn ervaringen breng ik telkens mee naar nieuwe opdrachtgevers. En ik ontmoet steeds weer nieuwe mensen met nieuwe inzichten en opvattingen. Zo ontstaat een voortdurend groeiend leerproces voor mijn opdrachtgevers en mijzelf.

Mijn focus ligt op leiderschap, authenticiteit, verantwoordelijkheid en initiatief nemen, pro actief handelen, oplossingsgericht denken en werken.

Leven en werken in Spanje

Sinds september 2021 woon en werk ik in Spanje. Vanuit mijn persoonlijke spiritualiteit en leiderschap heb ik vorm gegeven aan mijn diepste verlangen: leef je mooiste leven. Neem regie en maak waar waar je voor staat. Dat motto breng ik al vele jaren over op de mensen die ik coach, train of adviseer. Denk in mogelijkheden en ga uit van je eigen kracht.
Dat heb ik gerealiseerd in een fantastische combinatie van leven en werken.

Hoe werk je dan vanuit Spanje?  wordt mij weleens gevraagd. Welnu, ik heb uitsluitend Nederlandse klanten en net als ik, zijn zij in de afgelopen twee jaar tot de conclusie gekomen dat we, digitaal, met elkaar effectiever, duurzamer en tegen minder kosten resultaten kunnen boeken.
Online coachen bijvoorbeeld blijkt zeer effectief door een verbeterde focus, kortere sessies, makkelijker planning en minder afleiding.
Voor online workshops geldt hetzelfde. Geen lokatiekosten, geen reis-tijd (kosten), zowel voor deelnemer als trainer. Het volgen van een workshop wordt daarmee makkelijker en goedkoper. Je zou er dus ook meer kunnen doen.
Online advisering voor bedrijven werkt net zo. Geen overbodig tijdverlies door reizen, ruimtes regelen, etc. Maar gewoon vanuit je werkkamer. Mensen die veel internationale zaken doen weten dit natuurlijk al veel langer. Je kunt elkaar vaker en doeltreffender spreken dan wachten tot je weer eens bij elkaar komt.

Kan dan alles digitaal en online? Nee, dat niet. Grotere projecten of meerdaagse trainingen moeten goed gepland worden zodat je in een aantal aaneengesloten dagen het werk op lokatie kunt doen. De training Mastering teams is daar een voorbeeld van. Drie aaneengesloten dagen training in Nederland, één online meeting en een half jaar na begin weer 1 dag in Nederland. Die combineer ik dan met de volgende groep van drie dagen of andere activiteiten.

Tot nu toe blijkt dit zeer goed te werken en zijn mijn klanten uitermate tevreden over de snelheid en de kwaliteit van wat ze geboden krijgen. Ik ben drukker dan ooit ☺ en ondertussen geniet ik van het leven in Spanje.☺☺☺


En o ja. Wat is jouw diepste verlangen?


Ik ben Certified BUTTONS professional. Dat houdt in dat ik opgeleid en getraind ben in het succesvoltoepassen van de BUTTONS methodiek. Ik zet het in voor het ontwikkelen van mensen, teams enorganisaties.Met de BUTTONS methode zetten we mensen in beweging vanuit hun intrinsieke motivatie. Degevolgen zijn betrokken en gemotiveerde medewerkers die optimaal samenwerken in teams en degehele organisatie.Wil je meer weten over de BUTTONS methode, kijk dan op de website van BUTTONS.

Publicatie


Zo doo'w 't, over leiderschap in Twente


In maart 2018 verscheen het boek ZO DOO’W ‘T, over leiderschap in Twente, dat ik samen met Kees Barendsen en Ben Siemerink schreef. In dit boek lees je ook de persoonlijke verhalen van 8 bekende Tukkers: Anne van der Meiden, Joop Munsterman, Annie Schreijer-Pierik, Jan Smit, Dick Buursink, Barbara Fransen, Ton Heerts en Björn Kuipers. Het boek geeft een helder inzicht in wat wel en wat niet werkt als leider in Twente. Inmiddels zijn de eerste en tweede druk al helemaal uitverkocht en ligt de derde druk op de plank.

Update: Door de enorme belangstelling is ook de derde druk inmiddels verkocht.

Om het boek optimaal beschikbaar te maken is het vanaf 1 maart 2021 beschikbaar als E-book voor de prijs van € 9,95. Meer info over het boek lezen en bestellen kan via

www.leiderschapintwente.nl


Boeken
die
mij
geïnspireerd
hebben