Leiding geven aan teams

Inhoud van de training

Algemeen.

4 dagen om je leidinggevende impact te vergroten.

Deze training is erop gericht om je inzicht te geven in jouw leidinggevende kwaliteiten, die te versterken en daarmee meer (bedoelde) impact te hebben met jouw team(s).

Drie weken achter elkaar volg je een module van één dag. Na de derde dag ga je met een concrete opdracht in jouw praktijk aan de slag.
De vierde en laatste dag, na 6 weken, presenteer je de resultaten van je opdracht en krijg je in een intervisievorm feedback van je medecursisten en de trainer. Met die feedback kun je de praktijkcase verder finetunen voor de beste impact.


Tot slot: Tijdens het gehele traject werk je aan je persoonlijke leiderschapsvisie en -missie.


De maximale groepsgrootte is 6 deelnemers, waardoor er volop tijd en aandacht is om diepgang te creëren. Leren van elkaars successen en fouten, ervaringen delen uit verschillende organisaties, daar word je beter van. Het zorgt er ook voor dat het een heel praktische training wordt, waar de praktijk met de theorie wordt gematched.

Dag 1: Persoonlijk leiderschap.

Deze eerste dag staat in het teken van jou, als persoon. Je krijgt in deze dag inzicht in jouw persoonlijk leiderschap. Want leidinggeven aan mensen begint bij leiding kunnen geven aan jezelf. Leidinggeven moet gestoeld zijn op persoonlijkheid. Authenticiteit en geloofwaardigheid zijn de basis voor het creëren van vertrouwen en motivatie. Het is daarom belangrijk dat je jezelf goed kent. Welke waarden en principes je hanteert en hoe je die op een goede en effectieve manier inzet als leider.


We gaan het in deze module hebben over jouw eigen effectiviteit en hoe je daarmee anderen inspireert.


De 7 eigenschappen voor effectief leiderschap van Stephen Covey, de Golden Circle van Simon Sinek en vele andere inspiratiebronnen zullen je helpen om een leidraad te vinden voor jouw persoonlijke leiderschap.


Aan het einde van deze module heb je voldoende inzichten om jouw persoonlijke leiderschap in je rol als teamleider (teamcoach/teammanager) steviger neer te zetten.

Dag 2: Organisatiekunde.

De tweede module gaat over ontwikkelingen in organiseren en welke leiderschapsstijl daarbij past.

  • Reïnventing organizations.

Je maakt kennis met de meest actuele veranderingen in organiseren van organisaties.

  • Zelfsturing en zelforganisatie.

In hoeverre heb je al ervaring met zelforganisatie? Wat gaat goed en waar loop je tegenaan? Of heb je nog geen ervaring? En wil je jezelf toetsen op zelforganisatie van teams bij jou past? Daar gaan we het met elkaar over hebben a.d.h.v. cases en opdrachten.

  • Gezag of macht.

Er bestaat een wezenlijk verschil tussen leiden op basis van gezag of op basis van macht. Bij gezag leidt je vanuit persoonlijkheid, bij macht vanuit positie.

In dit onderdeel leer je de verschillen te zien, zodat je jouw leiderschapsstijl daarop kunt kiezen.

  • Speed of Trust.

Goed werkende organisaties of teams drijven op vertrouwen. Vertrouwen werkt het snelst. Wat is jouw rol in het creëren van vertrouwen in jouw team(s)? En hoe doe je dat op een authentieke manier?

  • Leiderschapsvisie


Tijdens deze dag leg je de basis voor de verdere concretisering van jouw leiderschapsvisie en het schrijven van jouw persoonlijke missie voor leiderschap.

Dag 3: Management Tools.

Leiderschap betekent ook doelen en resultaten bereiken. In deze derde module maak je kennis met een aantal methodieken die jou en je teams(s) helpen bij het managen van of sturen op resultaten.

OGSM: het businessplan op 1 A4. Een krachtige, strategische methodiek om gestructureerd te focussen op de doelen die ertoe doen. Van kwalitatieve doelstellingen naar meetbare kwantitatieve acties.

BSC: De Balanced Score Card. Het managen van resultaten op 4 perspectieven die van invloed zijn op elkaar. Samen met je team meetbare indicatoren opstellen en realiseren. Continu met elkaar in gesprek zijn over waar en hoe te verbeteren. Daarmee creëer je als leider verbondenheid met de gezamenlijke doelen en krijgen medewerkers invloed op hun eigen prestaties.  

4DX: De vier disciplines van uitvoering (Covey)

  1. Focus op een waanzinnig belangrijk doel
  2. Werk met gedragsmetingen
  3. Houd een motiverend scorebord bij (zie boven)
  4. Creëer een ritme van verantwoording

Al deze drie methoden worden in deze dag behandeld en leiden tot een praktijkopdracht die je binnen je eigen organisatie gaat uitvoeren. Daarmee ga je de komende 6 weken aan de slag. Tijdens de laatste dag, dag 4, rapporteer je de resultaten en krijg je feedback.

Dag 4: Terugkomdag, na 6 weken.

Het eerste deel van deze dag gaan we in intervisievorm in gesprek over jouw resultaten: de praktijkopdracht en de leiderschapsmissie. Je krijgt feedback van mede-cursisten en de trainer, waarmee je nog verder kunt aanscherpen.

Aan het einde van deze dag en dus training heb je een duidelijke visie op jouw leiderschap en dit vertaald naar een inspirerende missie. En hoe je dit gaat inzetten in jouw rol als teamleider/coach om samen met jouw team(s) op een inspirerende manier resultaten te behalen.

Je ontvangt een certificaat waaruit blijkt welke ontwikkeling je hebt doorlopen.

Kosten en inschrijven.

De kosten voor het gehele traject (4 dagen) bedragen € 1.495,- exclusief BTW.
Inbegrepen zijn 4 x dag arrangement (koffie,thee,lunch,etc.)

De training wordt gegeven in Enschede of Deventer. Elke trainingsdag begint om 09.30 uur (inloop vanaf 09.00) en eindigt rond 16.30 uur.

Belangstelling? Vul het inschrijfformulier in en ik neem z.s.m. contact met je op.

Of bel voor meer informatie over deze training met 06-22116845.

Inschrijven Leiding geven aan teams