Voor managers en leidinggevenden die meer uit zichzelf en hun mensen willen halen

4 blokken in 3 dagen

De beste en bewezen theorieën en tools in 4 intensieve, krachtige modules.

Blok 1

In dit eerste blok maak je kennis met de visie en ideeën van gerenommeerde leiderschapscoryfeeën als Stephen Covey, Jim Collins, Tom Peters en anderen. Wat onderscheidt hun manier van denken en wat maakt dat bedrijven die hun aanpak volgen zo succesvol zijn. Leiderschap stelt meer eisen aan de leider dan aan zijn/haar volgers. De leiderschapsfilosofie van deze grote leiders laat dat ook duidelijk zien.
In diverse werkvormen gaan we hier dieper op in en krijg je meer inzicht in de werking van effectief leiderschap.

Blok 2

In het tweede blok, ook op dag 1, gaan we aan de slag met jouw eigen leiderschap. We onderzoeken jouw stijl van leidinggeven en maken zichtbaar wat wel en wat niet effectief is. Welke visie heb jij op leiderschap en met welke kwaliteiten ondersteun je dat. Onderwerpen die in dit blok aan bod komen zijn o.a.:
• het verschil tussen macht en gezag
• de mismatch tussen leiders en volgers
• het managen van je ego
• principes van de leider

Blok 3

Dit derde blok van een halve dag, vindt plaats na 3 weken. In dit blok wordt je rol als coachend leider verder uitgediept. Je leert beschikbare technieken te verbinden met je eigen zelf. Geen techniek werkt duurzaam als je die niet aan de persoonlijke waarden en principes kunt verbinden.
We gaan nog dieper in op het loslaten van macht en het ontwikkelen van gezag. Je wordt je nog meer bewust van je impact als leider en hoe je die impact bewust gebruikt.

Blok 4

Blok 4 is de laatste module in de cursus. Dit blok is 3 weken na blok 4.
In de achterliggende periode ben je aan het werk gegaan met de kennis uit de eerste drie blokken. In dit blok kijken we daarop terug. Wat gaat je al goed af en wat nog niet? Welke resultaten heb je al gerealiseerd? Op basis van deze terugkoppeling diepen we onderwerpen verder uit. Aan het eind van dit blok heb je een concreet statuut waarin jij je leiderschapsbelofte hebt vastgelegd. En kun je van daar uit jouw leiderschap verder ontwikkelen.

Voor wie?

• Managers en leidinggevenden die het lastig vinden mensen mee te krijgen
• Managers en leidinggevenden die een meer coachende stijl willen gebruiken
• Managers en leidinggevenden die meer inzicht in hun eigen leiderschapsstijl willen krijgen
• Managers en leidinggevenden die zelf geïnspireerd willen worden
• Managers en leidinggevenden die het lastig vinden om overeind te blijven
• Managers en leidinggevenden die meer willen weten over waarom leiders meer bereiken
• Managers en leidinggevenden die het verschil tussen gezag en macht willen ervaren

100% aandacht, 100% op maat
In de training wordt voortdurend afstemming gezocht met de persoonlijke situatie van de deelnemers. Omdat leiderschap geen kunstje is maar een mindset, moet dit nauw aansluiten bij wie jij bent. Leiderschap ziet er daarom ook voor iedereen anders uit. Maar het is wel gebouwd op een aantal basisprincipes. Deze basisprincipes integreren met jouw persoonlijke principes is het doel van deze cursus.

Om dit goed te kunnen doen wordt de groepsgrootte beperkt: minimaal 4, maximaal 8 deelnemers. Voldoende om met elkaar te sparren en ruimte te geven aan ieders persoonlijke inbreng en leerdoelen.

Wat kost het?
De cursus kost in zijn geheel € 995,- exclusief BTW. Hiervoor krijg je 4 blokken van 4 uren training, verdeeld over 3 dagen.
De prijs is inclusief arrangement: documentatie, koffie, thee, parkeren etc. + lunch op de eerste dag.

Groepsarrangementen
Het is voor bedrijven ook mogelijk om meerdere managers/leidinggevenden/teamcoaches als groep aan de cursus deel te laten nemen. De prijs per deelnemer zal daardoor lager zijn. In overleg is het zelfs mogelijk om een bedrijfsthema mee te nemen in het programma.

Lokatie
Alle cursusdagen zullen worden gehouden in het Postiljon Hotel in Deventer.
Adres
Deventerweg 121
7418 DA Deventer


i.o. is andere lokatie mogelijk