Leef jouw leven vanuit je persoonlijk statuut


Online individuele coaching

Wat is een persoonlijk statuut?

Een persoonlijk statuut is een soort verklaring die je schrijft en waarin je vastlegt op welke manier jij je leven inhoud wilt geven. Welke waarden en principes wil je op welke manier tot uiting laten komen in je dagelijkse handelen.

Het persoonlijk statuut is, vanaf het moment dat je het zelf geldig hebt verklaart, de gids voor je leven. Ik noem mijn persoonlijk statuut "mijn anker" of "mijn kompas".

Ieder mens heeft drijfveren, waarden en principes. Van veel daarvan zijn we ons niet eens bewust. Dat maakt dat we soms onze richting verliezen en ver van onszelf af komen te staan. Met als gevolg dat we geleefd worden door anderen of de omstandigheden. Omdat we niet weten wat "ons noorden" is (kompas) wordt het lastig om een standvastig, door persoonlijke waarden gedreven, leven te leiden.

Het bezit van een persoonlijk statuut is van onschatbare waarde als je persoonlijk leiderschap wilt ontwikkelen. Het vermogen om het leven te leiden dat jij wilt. Om gezien te worden zoals jij wilt.

Stephen Covey geeft dit in zijn boek "De zeven eigenschappen voor effectief leiderschap" als volgt weer:

" Stel je bent toeschouwer van je eigen begrafenis. Iedereen die betekenis in jouw leven heeft gehad is er en neemt de tijd om iets over jou te zeggen. Wat wil je dan dat ze over je vertellen?"

Begin met het einde voor ogen

aldus Covey.

Het komt er op neer dat als je op een bepaalde manier ervaren, gezien of herinnerd wilt worden, je op die manier zult moeten leven. Zichtbaar en consistent. Dat vergt discipline, maar als je je persoonlijk statuut met hoofd en hart hebt geschreven, merk je dat het vanzelfsprekend wordt. Het is haast ondenkbaar dat je niet op die manier leeft. En daarmee bereik je een hoge mate van regie over je eigen leven.

De meeste succesvolle mensen in de wereld hebben dit proces doorlopen en in één of andere vorm een persoonlijk statuut dat hen helpt het leven te leiden dat zij wensen.

Ik nodig je uit de stap je zetten die baanbrekend voor de rest van je leven zal zijn.

I am the master of my fate,

 I am the captain of my soul.

- William Ernest Henley -

 

Hoe komen we tot jouw persoonlijk statuut?

Het traject bestaat uit 6 coachgesprekken. Voorafgaand aan het eerste gesprek maak je online de Buttons persoonlijke drijfverentest.

In het eerste gesprek proberen we zo goed mogelijk helder te krijgen wat belangrijk is in jouw leven. We bespreken het rapport van de test. Verder zoeken we uit welke waarden en principes jij belangrijk vindt.

Dit ga je uitwerken in een eerste opdracht.

In het tweede gesprek gaan we nader in op wat je hebt uitgewerkt. We maken verdieping, schrappen en vullen aan.  Dit werk je vervolgens weer verder uit.

Op deze manier zullen de volgende gesprekken je steeds verder bij de kern brengen: "Wie ben je/", of beter "wie wil je zijn?"

Uiteindelijk zul je het moment bereiken dat het hoofd jouw hart raakt. Dan weet je dat het klopt! En omdat het klopt is het niet moeilijk om de discipline op te brengen. Je kunt niet anders meer dan leven volgens je persoonlijk statuut.  

De 6 gesprekken zullen in een periode van ongeveer 4 maanden plaatsvinden. In overleg en afhankelijk van je vorderingen wordt elk gesprek afzonderlijk gepland.

 

BUTTONS is een product van My-buttons.com

René Jager is certified Buttons professional


René heeft mijn basis versterkt door het persoonlijk statuut. Een spiritueel proces om op te stellen en ook gewoon leuk om dat 1 op 1 met hem te doen.

Hendrik Höften

Resultaten

  • Inzicht in wie je wilt zijn
  • Inzicht in je drijfveren, waarden en principes
  • Plan om je leven te leven zoals jij dat wilt
  • Persoonlijk statuut

€ 750,00

exclusief BTW.

Inclusief persoonlijke drijfverentest à € 75,-

Aanmelden.

Stuur mij jouw gegevens via de knop Mail me! hieronder. Ik neem dan contact met je op om jouw specifieke coachvraag te bespreken en af te stemmen.