De meeste dromen zijn bedrog. Maar niet die van mij.

Een verlangen dat zo sterk is dat het ondenkbaar wordt dat je het niet zult bereiken. Die boodschap, die gedachte heeft mij een tijdlang flink geïntrigeerd. Waar zat mijn onbedwingbare verlangen? En dan heb ik het niet over een wens of “ik wil altijd nog eens".

Nee, wat verlang ik ten diepste. Waar voel ik het grootste geluksgevoel. Na een tijdje borrelde dat geluksgevoel naar boven. Telkens als ik in Spanje ben en dan specifiek in Andalusië , ben ik op mijn best. De natuur, de cultuur, het klimaat, de mensen. De steden, de stranden en de bergen. Daar ben ik volledig in mijn element. Ik hou van de zee, ik hou van de warmte, het eten en de ongedwongen manier van leven. Mijn diepste en onbedwingbare verlangen werd steeds duidelijker: ik wil de rest van mijn leven, met mijn geliefde, daar doorbrengen waar ik dat geluksgevoel elke dag kan ervaren. En wel uiterlijk 2024! Want dat is ook een les uit het boek: maak je verlangen concreet.

Dan komen direct allemaal praktische zaken om de hoek kijken. Hoe zit het dan met werk, met je huis, met je hypotheek. Wat en wie laat je achter? Wat raak je kwijt en wat krijg je ervoor terug? En, heel belangrijk, delen we samen dit verlangen? Gelukkig is dit zo en dat is ook weer niet zo vreemd, want het geluksgevoel van daar is natuurlijk geënt op onze gezamenlijke momenten daar.

En daar komt het onbedwingbare van het verlangen om de hoek kijken. Het verlangen is zo sterk en dat het ondenkbaar is dat je niet zal slagen in het realiseren van je verlangen. Vanaf dat moment wordt je geest zo creatief en oplossingsgericht dat je voor elk obstakel wel meerdere oplossingen bedenkt. Hoe creëer ik de financiële mogelijkheden, hoe zorg ik ervoor dat ik ander werk of hetzelfde werk anders, kan organiseren? Hoe kom ik het beste van mijn huis en hypotheek af en zorg ik voor een nieuwe woonsituatie voor ons toekomstige leven.

Idee op idee, oplossing op oplossing verschenen in de afgelopen jaren als vanuit de kosmos gezonden. En door van de ideeën en oplossingen concrete acties te maken kom je dichter bij je doel. Daarom zijn, zoals de titel van dit artikel zegt, de meeste dromen bedrog. Omdat we ze niet omzetten in concrete acties. Voor veel mensen is het hebben van de droom al voldoende. Maar bij een onbedwingbaar verlangen werkt dat niet zo. Dat schreeuwt om gerealiseerd te worden.

Door het concreet maken van de acties en oplossingen kom je en kwam ik in een flow waarin dingen steeds sneller en makkelijker realiteit worden. En zo werd 2024 ineens 2022. Twee jaar eerder dan het uitgangspunt, gewoon door in beweging te komen. Door beweging laat je makkelijker los en sta je eerder open voor nieuwe dingen. Toen afgelopen jaar de corona epidemie uitbrak was dat geen aanleiding om pas op de plaats te maken. Dat kon ook niet, want het vuur van verlangen, brandde inmiddels in alle hevigheid. In de loop van 2020 moest ik een shift maken in mijn werk, van fysiek naar online. In plaats van dit als lastig te ervaren, werd ik vanuit mijn flow direct weer getriggerd om hiervan een kans te maken. Immers, als ik dit goed zou organiseren had ik meteen een mooie oplossing gevonden voor “hetzelfde werk anders” te organiseren. Ouderwets gezegd: “van de nood een deugd maken”. Door dus opnieuw in beweging te komen kwam de realisatie van mijn verlangen nog dichterbij.

Letterlijk, want nu ik dit schrijf, is onze verhuizing naar Spanje feitelijk gepland, begin september 2021. Ons huis is verkocht en de makelaar in Spanje is aan de slag met ons droomhuis. Eind juni gaan we er naartoe om het af te ronden. En daarmee wordt leven en werken vanuit mijn diepste verlangen gerealiseerd.

Zelfde werk, anders!

Mijn workshops en coaching, om mensen te begeleiden in hun groei en ontwikkeling blijven doorgaan. Over (persoonlijk) leiderschap, regie krijgen op je leven en werk en natuurlijk ook het in vervulling laten gaan van jouw onbedwingbare verlangen. Online, zonder grenzen. Zoals afgelopen jaar is gebleken in de vele online sessies, blijkt het prima te werken. Veel deelnemers aan workshops zagen het als een voordeel niet te hoeven reizen, waardoor het makkelijker wordt deel te nemen, zonder veel (werk)tijd te verliezen.

Een paar keer per jaar organiseer ik fysieke trainingen in Nederland, gecombineerd met familie en vriendenbezoek. En er zijn al plannen om een meerdaagse leiderschapstraining in Andalusië te organiseren. Dus wie weet, mag ik je daar een keer verwelkomen en je begeleiden in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Blijf me volgen. Ik zal regelmatige updates geven over de verschillende programma's.

Bedenk: de meeste dromen zijn bedrog, totdat je ze waarmaakt!

Hasta la vista.